spacer

14/6-2017 - VÆR BEREDT!

IMG 1095


Sådan lyder et godt gammelt spejderråd. Og det efterlever vi på Korsør Havn. Vi bruger de stille perioder udenfor gødning og kornsæsonerne på at klargøre og vedligeholde vores kraner, så de er klar til at det hele starter op igen.

I går var det KERMIT og GRØNÆRT der var til 1års eftersyn, og i dag er det så den store BRUTALIS der står for skud.

7/6-2017 - Lang tid siden

IMG 1035-lille

Ikke siden sidst i marts har der været et gødnings-skib langs kaj i Korsør Havn. Men så har der været så meget andet, så som cement, korn, skærver, bitumen, gasolie og en masse skrot.

I dag ligger coasteren HELGA langs kaj og losser gødning, og vi håber som altid på, at vejret holder tørt, selvom DMI og andre vejrstationer ikke er helt så hjælpsomme. :-)

29/5-2017 - Ny rekord til Havnemeden 2017

DJI 0006-small
Der var rekord mange deltagere til dette års havnemede, der var arrangeret af Korsør Lystfiskerforening. 710 deltagere havde i løbet af dagen taget plads langs kajen med parasoller, små borde og stole og ikke mindst fiskestænger i hobetal. Vejret viste sig fra sin bedste side så der var lagt op til en perfekt dag med fiskeri og herlig stemning.


Korsør Havn vil gerne takke mange gange for, at kajerne blev efterladte pæne og rene, fri for affald. Vi kunne ikke se at så mange mennesker havde været forbi.

STORT tillykke til alle vinderne, vi glæder os allerede til Havnemeden 2018!

 18/5-2017 - Kom og sig pænt farvel og pænt goddag

Reception Flemming Jimmi


Tag afsked med den nuværende havnechef Flemming Erichsen og byd velkommen til den nye havnedirektør Jimmi Jørgensen.

Havnekontoret vil imens der er reception være lukket. Det vil dog stadig være muligt at fange os på mobiltelefonerne.

9/5-2017 - Et kort Visit fra DANNEBROG

DANNEBROG
I sidste uge havde vi, som mange af Jer fandt ud af, besøg af DANNEBROG i Korsør Havn.

Desværre varede besøget ikke så længe, men vores "Papegøje" filmede deres afgang fra havnen.

Klik på billedet for at se filmen

27/4-2017 - En rolig forårsdag i Korsør havn

Udklip

Det danske forårsvejr er en besynderlig størrelse. Her har vi fanget den fra dens gode side. Tá med på en lille tur i ydrehavnen og slut af med en flot udsigt over indsejlingen til havnen.

Mens vi sad og redigerede videoen begyndte det at regne. Tja... en besynderlig størrelse.

Klik på billedet for at se den lille film.

20/4-2017 - Ny belægning på et gammelt areal

DJI 0005-lille
Arealet omme bagved DLG der ligger ud mod Tårnborgvej har længe ikke været særlig brugbart. Nu har vi besluttet at arealet skal optimeres så det bliver brugbart til fx. opbevaring af diverse materialer og udstyr.

Kærlingebrogård er ankommet og er i fuld gang med at grave toppen af det gamle areal af, og få kørt en masse stabil ud så området kan klare presset fra de mange tunge lastbiler.

Når de er færdige, er næste skridt at få kørt jordbunken væk og så er det på med ny belægning.

5/4-2017 - Miljø og skibsfart

Udklip - lille Søndag den 27.03.2017 fik Korsør Havn besøg af en ”ung dame” i form af motorskibet ”Mirva VG”, der i november 2016 blev leveret fra det hollandske værft Royal Bodewes til ejerne VG Shipping i Turku Finland.

Ifølge skibets lokale mægler Peter Poulsen fra JP Agencies i Korsør, ankom ”Mirva VG” fra Kokkola i Finland med en dellast bestående af gødning til DLG’s afdelinger i henholdsvis Korsør og Aalborg.

”Mirva VG” og søsterskibet ”Eeva VG” adskiller sig fra konventionelle skibe i coaster segmentet, da man i designfasen har tilsigtet at skabe et skib, der udover at være multifunktionelt (Containere, tørlast, projektlast & stykgods), også er et skib med et lavt forbrug af brændstof. Ejerne oplyser, at målet er at sænke forbruget til cirka halvdelen af, hvad et lignende skib i samme segment forbruger, og at man samtidig har muligheden for at forbrænde bio-brændstof i form af vegetabilsk olie som VG Shipping selv producerer på deres egen fabrik i Uusikaupunki, Finland.

Efter udlosning i Aalborg har skibet lastet gips fra Szcecin, Polen til Eurajoki, Finland hvorefter den så igen skal til Kokkola for at laste endnu en fuld last gødning.

1/4-2017 - Ny Havnedirektør hos Korsør Havn

Jimmi-lille
Ny mand på posten. Og ny titel. Det er realiteten for den kommunalt ejede Korsør Havn, når 55-årige Jimmi Jørgensen afløser Flemming Erichsen, der frivilligt har valgt at stoppe efter 10 år som havnechef. Fremover skal Korsør Havn ledes af en havnedirektør.

Formand for Korsør Havn, Henrik Brodersen (DF), oplyser til Sjællandske, at der var 49 ansøgere til stillingen. Syv har været til samtale, hvorefter Jimmi Jørgensen blev valgt.

- Jeg er glad for den store interesse for vores havn udmøntet i mange kvalificerede ansøgninger. Blandt Jimmi Jørgensens styrker vil jeg især fremhæve hans maritime baggrund som vigtig for den fortsatte udvikling af forretningen Korsør Havn, siger Henrik Brodersen.

Sjællandske møder den nye havnedirektør i minutterne efter, han har præsenteret sig for medarbejderne i det tidligere hotel brugt ofte af H.C Andersen på Amerikakajen 1, hvorfra havnens drift og færgernes ditto mellem Stigsnæs og Agersø/Omø administreres, og hvor skiltet havnechef nu skal skiftes.

- Mødet med personalet gik rigtig godt. Jeg opfatter mig selv som en moderne chef, der søger at træffe beslutninger på et så oplyst grundlag som muligt og med størst mulig inddragelse af medarbejderne. Og så er jeg en chef, hvis dør altid står åben, siger Jimmi Jørgensen til Sjællandske.

Helt ukendt med Korsør Havn er Jimmi Jørgensen ikke. Han er uddannet styrmand hos A.P. Møller. Han har været i søværnet i 10 år som linieofficer, hvorfor han også har haft sin gang på Flådestation Korsør, ligesom han også har været styrmand på Vognmandsruten mellem Korsør og Nyborg.

Hans cv tæller blandt andet underviser på navigatørskole, salgs- og direktørstillinger. Hertil stillinger som havnechef i Assens og senest for ADP A/S , der tæller havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

Jimmi Jørgensen bor på Mikkels Mose i Odense.

- Jeg bliver boende i Odense. Det tager mig 35 minutter at nå kontoret i Korsør, siger den nye havnedirektør, der i fjor fejrede sølvbryllup med sin kone Annette. Sammen har de to døtre på 25 og 24 år. Den nye direktør løber en del, er en habil kok og går sjældent af vejen for fysiske udfordringer. Til transporten mellem Fyn og Sjælland har han netop købt en Seat Leon FR.

(Kilde. www.sn.dk)

24/3-2017 - En Stille fredag

170324 - Billede med PlayDet hører efterhånden til sjældenhederne, men i dag er der ikke et eneste skib langs kaj i Korsør Havn. Så fredagen er blevet brugt på vedligehold, broåbninger og rengøring af maskineri.

Vi er så småt ved at indstille os på en weekend med sommerligende vejr, forhåbentligt er i det samme.

God Weekend - Vi ses i igen i uge 13 hvor vi ligger ud med endnu et skib med gødning.

/Korsør Havn

17/3-2017 - Mand og maskine imod modernatur

DJI 0005 - Lille 

JP Agencies med M/V "JAN V" langs Amerikakajen, knokler det bedste de har lært. De losser gødning til den store guldmedalje og der er varslet regn i eftermiddag.

Vi har sat alle sejl ind for at blive færdige så hurtigt som muligt.

Når vi det??? - Det vil tiden vise.8/3-2017 - Natteravnen

Koen lille


Selv når mørket falder på, ser Korsør Havn rigtig godt ud.


Den gamle fyrbåke "Koen" som alle korsoranere kender, står majestætisk på sin plads og minder om tiden der var engang.

3/3 2017 ANDRINA F

170303 Andrina F - KopiSkibet ANDRINA F, som JP Agencies er mæglere for, er på vej med lasten fuld af skærver til inderhavnen, hvor vores kran Kermit skal losse det.

2/3-2017 - RIX RIVER

DJI 0009- lille

Baltic Shipping A/S har endnu engang et skib i inderhavnen. Denne gang M/V "RIX RIVER" der er en hyppig gæst i Korsør Havn.

21/2-2017 - Midt i en gødningssæson

170222 - skibe der losses

Vi er stadig midt i den travleste sæson på Korsør Havn, nemlig gødningsæsonnen. Her er et billede af en travl hverdag hvor alle mand, kraner og maskiner arbejder på højtryk for at få skibene losset og sendt videre på andre rejser.

10/2-2017 - From Russia With Love

DSCN0223-1

Vi kender alle James Bond filmen "From Russia With Love" med Sean Connery i hovedrollen.


I dag præsenterer vi "From Russia With Ice" med besætningen på M/V "UNISTAR"

God Weekend.
24/1-2017 - En stille dag på jobbet

3-small

Det hører efterhånden til sjældenhederne, men i dag har i faktisk ingen skibe langs kaj. ( Kun Svitzer Trym ).

Det giver mulighed for lige at kunne trække vejret samt efterse og servicerer vores kraner så de er klar til senere på ugen.

19/1-2017 - En utrolig flot start på en hektisk uge

161214 - Postkortvejr-reduceret
Vi startede uge 3 med en utrolig flot mandag. Vejret viset sig virkelig fra sin gode side den dag.

Jesper Christensen, en lokal korsoraner, har været en tur rund med sit kamera, og har blandt andet sendt os dette flotte billede.


Tak Jesper!

6/1-2017 - Korsør Havn gennem tiderne

Udklip-reduceret-storrelse
Vi har rodet lidt i arkiverne og fundet nogle gamle videoklip af Korsør Havn.

De forskellige klip er tilbage fra omkring 1920érne og det er sjov at se hvordan havnen har udviklet sig og at den dog stadig ligner sig selv.

Klik på billedet til venstre for at komme videre til filmen.

30/12-2016 - Godt Nytår Fra korsør Havn

Top-Happy-new-year-champagne-hd-wallpaper-background-2016
Korsør Havn ønsker alle et godt nytår.

 

Vi vender stærkt tilbage i 2017 til endnu et spændende år.

 

Husk at I også kan følge os på vores Facebook side samt Linkedin.

Pas på jer selv, vi ses igen d. 2/1.

22/12 - 2016 - Glædelig jul og Godt nytår

161222 - God Jul

Juleaften nærmer sig, og det glæder alle på Korsør havn sig til. 


2015 var et rekord år for alle i Korsør Havn, men allerede nu kan vi se at 2016 har været endnu bedre. Der har været rekord mange skibe med gods i havnen og vi kan ret ofte mærke, at vi skal løbe stærkt for at følge med. Vi håber på at 2017 bliver lige så godt som 2016 og vi... glæder os til at tage hul på flere nye udfordringer.
 
Vi håber I alle og Jeres familier får en dejlig jul og et godt nytår.

14/12-2016 - Dagens udsigt fra kontoret.

161214 - Postkortvejr

Vi tør godt byde ind med at vi nok har Danmarks bedste udsigt.

Storebæltsbroen fanget, godt gemt af vejen i lavthængende skyer.

 


1/12-2016 - 1. december

161201 - Juletrae 2016

Korsør Havn ønsker alle en glædelig 1. december.

23/11-2016 ROBAS på besøg

161123 Robas 470x314
Korsør Havn har besøg af den norske brøndbåd Robas, som ligger i havn for at bunker - d.v.s. modtage diesel og aflevere affald.
En brøndbåd transporterer fisk f.eks. laks eller ørreder fra havdambrugene til forarbejdning. Robas har en brøndkapacitet på 900 M3 og kan transportere 130 ton levende laks/ørred og sortere 40-60 ton i timen. Fiskens vej til slagteriet går forbi en specielindrettet fisketæller, der registrerer både antal og størrelse på fisken.

16/11-2016 Fin dag i Korsør Havn

161116 3 skibe langs AMK 470x263I dag har været en fin dag for Korsør Havn - Rix Crystal lastede maltbyg med bånd, Liebherr kranen lossede gødning fra Gala og Kermit lossede gødning fra Robijn. I inderhavnen lastede Grønært skrot på skibet Hogeland. Godt det først bliver regnvejr senere!

10/11-2016 Vintervejret er kommet til Korsør

161110 RIX CRYSTAL 640x424
Nu er vintervejret kommet til Korsør - masser af sne faldt natten til onsdag, så der var travlt med at rydde sne og samtidig losse og laste skibe. I dag skinner solen og så er det ideelt at losse gødning direkte på lastbiler.

27/10-2016 - Utraditionel losning af cement

161027 - Losning af cement

De skibe der normalt anløber Korsør Havn med cement, er udstyret med udstyr der gør dem istand til at losse cementen selv.

M/V "CEMI" er imellemtiden en ganske almindelig bulkcarrier og kan derfor ikke losse cementen på egen hånd, så der må hjælp til udefra.


En lastbil udstyret med en slags støvsuger, suger cementen op fra lastrummet og pumper det ind i siloerne.

Lidt mere kompliceret end normalt, men ikke desto mindre effektivt.

21/10-2016 - MARFAAM

161010 - Marfaam


M/V "MARFAAM" var her tidligere på ugen for at laste hvede. Hun er også en af de lidt større skibe der normalt anløber Korsør Havn.


 

Hun startede ud med at blive lastet med kran, og blev til slut toppet af via lastning med bånd.

 

14/10-2016 - Stilhed før arbejde

161014 - Liebherr Klar til Arbejde


I morges gjorde den store Liebherr kran sig klar til dagens arbejde. Bigbags med gødning er blot én af fredagens besøg i erhvervshavnen.

10/10-2016 - Tegning af Kermit

161010 - Tegning Kermit


Havneaktiviteten i Korsør Havn er til glæde for mange, og ikke mindst vores kraner.

Vi modtog her til morgen, denne lille fine tegning lavet af en lokal dreng, som har forelsket sig i KERMIT!

Tak for gaven!

7/10-2016 - Losning af 6000t jernbaneskærver

161006 - WILSON MALM - Store Skærver 470x353

M/V "WILSON MALM" langs kaj på Amerikakajen.

Hun er godt nok dobbelt så stor som de andre skibe vi normalt håndterer, men når man er lastet med godt 6000t jernbaneskærver skal der en damper af større tonnage til.

3/10-2016 - Somewhere over the Rainbow

161003 - Regnbue over kontoret 470x313

Korsør er klart stedet man skal bo, hvis man er til en aktiv erhvervshavn, flotte gamle bygninger og gemte varetegn fra en tid der var engang.

Hvis man så ydermere er heldig at befinder sig på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt og samtidig være en haj til det med kamera, kan man tage billeder der lige så godt kunne have været fra et postkort.Foto: Jesper Christensen (Korsør)

28/9-2016 - Træning i kørsel med Wirekran

160928 - Jesper i Liebherr kranen

At køre den store gule Liebherr-kran (Brutalis), er bestemt ikke noget man bare lige sætter sig op og gør. Det kræver træning, og faktisk en hel del træning.

Vores nye driftmedarbejder er i fuld gang med at blive fortrolig med kørsel med wirekran.

21/9 - 2016 - RESC klar til nye kurser

160921 - RESC


Så blev redningsbåden monteret i det ny-opsatte Davit-system i fiskerihavnen.

 

Hermed har RESC fået mulighed for at tilbyde et bredere udvalg af kurser i den maritime sektor.

 

Vi ønsker dem velkommen i fiskerihavnen, held og lykke med deres nye kurser, og håber på en masse spændende aktiviteter i havnen.

19/9-2016 - Arbejdet færdigt på kaj 306

160919 - Kaj 306 færdig 1

I sidste uge blev den sidste sten lagt og vi kan nu endelig melde arbejdet færdigt på det ældste stykke kajstrækning i Korsør Havn.

Der er blevet støbt ny betonhammer, og forstøbning samt monteret ny afvisertræ og nu til sidst lagt op til mange hundrede kvadratmeter nye Colocsten.

Vi er bestemt glade for resultatet og håber også vores kunder nyder godt af det nye "look" langs havnen.

15-9-2016 - RIX CRYSTAL

160915 - RIX CRYSTAL

M/V "RIX CRYSTAL" en tidlig morgenstund, langs kaj i Inderhavn Syd for at laste formateriale.

 

Næste destination: Odense

13/9-2016 - Sejlskibe er også velkomne i Korsør Havn

160913 - Sejlskibet SAFIER

Det er ikke kun erhvervsfartøjer der anløber Korsør Havn.

I går aftes fik vi besøg af denne flotte Hollænder (SAFIER) der netop nu har sagt vaarwel (farvel) og sat kursen mod Kiel.

Du kan følge med i hendes rejse her --> https://www.vesselfinder.com/vessels/SAFIER-IMO-0-MMSI-245698000

7/9-2016 - Multitasking i Korsør Havn

160907 - Multitasking

M/V "SEELAND" og M/V "FRI LAKE" bov mod bov langs Amerikakajen i Korsør havn.
 

Det er ikke så tit at vi har skærver der bliver losset på Amerikakajen, men da vi pt er ved at lægge ny belægning i Inderhavn Nord, har vi ikke andre steder at lægge dem.

Nu kan vi bare glæde os over at næste gang vi kører på et dejligt stykke nyasfalteret vej, er det måske disse skærver vi kører på.

1/9-2016 - Hjertestarterkursus

160901 - Hjertestarterkursus
I mandags afholdte Korsør Havn et hjertestarterkursus for sit personale, samt for havnens kunder. Kurset tog omkring 4 timer, og gav et godt billede af hvordan hjertestarteren fungerede og hvor vigtig den er i tilfælde af hjertestop.

29/8-2016 - Maritime Kulturdag 2016

160829 - Maritime Kulturdag 2016
Der var fint besøg hos Korsør havn under dette års Maritime Kulturdage. Der var alt lige fra koldbøtter i hoppeborgen, sejlture med blandt andet KATTEGAT og "Den gamle færgemand", officiel indvielse af den gamle havnekran, jagerfly og popcorn al libitum.

Tak til alle dem der kiggede forbi, håber i havde en hyggelig dag, vi står klar igen til næste år.

24/8-2016 - Sidste stykke kaj i Inderhavn Syd

160824 - ny belægning Kaj 306
De gamle spor og sveller i Inderhavn Syd, er nu snart fortid i Korsør Havn.

Vi er igang med at brække al den gamle belægning op, og lægger derefter fine nye colocsten på kajen.

Dermed har Inderhavn syd gennemgået en stor renovering, med blandt andet, betonforstøbninger, ny hammer og afvisertræ og vi er nu klar til nye eventyr.

17/8-2016 - Ny beklædning på pakhus 302

160824 - Ny beklædning Pakhus 302

Så er vi ved at være færdige med reneoveringen af det tilbageværende pakhus i Inderhavn Nord.
 

Pakhuset har blandt andet fået en fin ny blå port i den ene gavl og nu er vi ved at beklæde det med fine nye plader.

Det ligner snart et helt nyt pakhus.

10/8-2016 - Istandsættelse af DLG silo i Inderhavn Syd

160824 - Maling af DLG Silo
DLG er gået i gang med et større vedligeholdsarbejde af deres silo i Inderhavn Syd.

Siloen er først blevet afrenset, repareret for skader og nu er der kun malingsarbejdet tilbage.


Siloen bliver ydermere udstyret med nye vinduer.

 

26/7-2016 - Belægning Inderhavn Nord

160726 - Belægning Inderhavn Nord Part 1
Første etape i projekt "Ny belægning Inderhavn Nord" er godt undervejs. Men det var også stærkt tiltrængt, så vi er glade for at vi snart får noget godt at køre på.

Pakhuset har fået en ny flot automatisk port i den anden gavl og snart bliver det beklædt med fine nye plader.


 

19/7-2016 Driftsmedarbejder søges

131029 Losning af Carina 470x353Kunne du tænke dig et alsidigt job med mange forskellige opgaver, så er det måske lige dig vi mangler.

Se hele stillingsannoncen Klik her

30/6-2016 - KERMIT er tilbage

160630 - KERMIT er tilbage
Efter et meget langt og særdeles omfattende værkstedsophold, er KERMIT nu tilbage på Korsør Havn.

Der er blandt andet kommet en sprit ny motor i, som larmer mindre og er mere miljøvenlig med henblik på Co2 udledning og Dieselforbrug. Vi glæder til igen at kunne se KERMIT i aktion.

31/5-2016 - Fint besøg i Korsør Havn

160531 - Dronning Margrethe

Der var i mandags royaltbesøg da kongeskibet DANNEBROG gik langs kaj i Korsør Havn.


Dronningen skulle på officielt besøg i Maribo og Nakskov dagen efter, så hun valgte at gå ombord på skibet i Korsør Havn, hvilket var til glæde for mange borgere i Korsør, der valgte at slå vejen forbi for at få et glimt og et billede af regenten.

23/5-2016 - Med evner i præcision som en kirurg

160512 - Nedrivning Pakhus 302A


Med evner i præcision som en kirurg, bliver væggene og taget på vores gamle pakhus 302A langsomt fjernet.


Selvom man river noget ned, skal man ikke altid bare buldre fremad, læg mærke til lysmasten som gerne skulle blive stående og fungere efter nedrivningen.


17/5-2016 - Grønært på arbejde

160517 - Groenaert på job160429 - Ankomst GroenaertDen 29/4 omkring middagstid, ankom der et nyt familiemedlem til Korsør Havn.

 

"Grønært" som vi kalder den, skal indtil "Kermit" kommer tilbage, fungerer som erstatningskran og foretage laste/losse-operationer af diverse skibe, der anløber havnen.

 

Den har allerede bevist sit værd med lastning af et skrotskib først på måneden og nu i dag hvor den laster korn på Amerikakajen.

 

Grønært er lidt mindre end Kermit og skal når Kermit er tilbage primært operere i Inderhavn Syd.  

10/5-2016 - Montering af nye annoder

160510 - Nye annoder til kaj 306


Dykkere er ved at montere nye zinkannoder på hele kaj 306.

 

Om kort tid vil hele projektet omkring betonforstøbningen være ved vejs ende, og der kan så startes op på at lægge ny belægning langs kajen.

20/4-2016 - Renovering af DLG silo

160420 - DLG Renovering - Silo - Indehavn Syd

Der er gang i forårsrengøringen på Korsør Havn.

DLG har nu igangsat en renovering og af den lille silo i Inderhavn Syd. Først bliver der højtryksspulet og repareret revner, og dernæst bliver hele siloen malet.

Vi glæder os til det færdige resultat, og vil med jævne mellemrum kigge forbi med et kamera.

God arbejdslyst!
12/4-2016 - En regnvejrsdag i Korsør Havn

160412 - NIKAR G - Gødnign

En regnvejrsdag i Korsør Havn.


M/V "NIKAR G" ligger og afventer opklaring så hun kan få losset de sidste par tons gødning.

Det meste af dagen har både lastbiler og kran stået stille, men ud på eftermiddagen kom opklaringen og nu er losningen startet op igen.

 

21/3-2016 - Ankomst af M/V "Ann Rousing"

160321 - ANN ROUSING

Tá med på en sejltur fra Storebælt til Inderhavn syd i Korsør Havn.

Vagn, som er skipper på M/V "Ann Rousing" der anløb her i weekenden, har sendt os en lille video der viser indsejlingen til Korsør Havn.


Du kan se videoen ved at klikke HER


11/3-2016 - Brand i Korsør Havn

160312 - Brand I Kermit

På grundt af en sprunget hudraulikslange, og olie der ramte et varmt udstødningsrør, opstod der lørdag eftermiddag brand i den grønne kran Kermit.

Ingen personer kom til skade ved episoden, kun materielle skader.


Det lokale brandvæsen var hurtigt fremme og fik styr på branden.

8/3-2016 - Forarbejdet træ til Korsør Havn

160308 - MERIT - Savet Træ
Vi har gang i en ny type last i Korsør Havn, og det er lige "guf" for vores store Liebherr kran.

M/V"MERIT" ankom her tidlig i morges med lasten fuld af forarbejdet træ fra Klaipeda i Litauen. Træet bliver opstillet på vores store plads, for senere at blive transporteret ud til de forskellige trælasthandler på Sjælland og øerne.

Vi synes det er utroligt spændende med nye typer laster samt nye udfordringer.

1/3-2016 - Støbning af ny betonhammer.

160301 - Støbning af Ny betonhammer - Inderhavn Syd
Så er vi startet med støbningen af den nye betonhammer.

Støbesektionen er lige i underkanten af 20m, og den totale længde der skal have støbt ny hammer er ca. 128 meter


Klik ker for at se en video af hvordan støbning af betonhammeren udføres.
VIDEO

5/2-2016 - Photoshoot med Lineup

160208 - Photoshoot

Et kort øjeblik mens vi lossede Big Bags, blev der kaldt til "Photoshoot" på Korsør Havn

 

8 gummigeder blev linet op og den store gule Liebherr kran poserede flot i solskindet.

 

 

28/1-2016 - Opføring af ny garage

160128 - Klargøring til ny Garage

I forbindelse med nedrivningen af de 2 gamle pakhuse i Inderhavn Nord, skal der bygges en ny garage til at huse forskelligt udstyr samt fx trucks og gummigeder.

Den nye garage kommer til at måle godt 14 x 12 meter og med en fin port i gavlen.

25/1-2016 - Renovering af Inderhavn Nord

160125 - Renovering inderhavn nord
To af de tre gamle pakhuse i Inderhavn Nord, er efterhånden i så dårlig tilstand at det ikke længere er forsvareligt at benytte dem. De er nu ved at blive tømt for, dernæst at blive revet ned. Det tredje pakhus vil blive renoveret med nye plader på port og sider.


Sidste år blev der lagt ny belægning på en del af Inderhavn nord, samt renoveret kloaker og optaget gamle spor. Efter nedrivningen af de to pakhuse vil resten af området gennemgå samme forvandling. Dermed er Inderhavn Nord efter endt arbejde blevet moderniseret og renoveret så området igen er ”up to date” og klar til at modtage skibe endnu flere skibe.

13/1-2016 - Vejrets udfordringer

160113 - Ikke optimale forhold til gødningSne, slud, sjap, regn og rusk er ikke optimale forhold når der skal losses gødning. Så når muligheden melder sig, er det bare om at gribe den.

M/V "SORMOVSKIY-53" har ligget her forholdsvis længe men som det ser ud nu bliver hun færdiglosset i dag.

M/V "RIX RIVER" ankom her til morgen og vi forventer hun er færdig engang i morgen, sen eftermiddag.

Senere på ugen kan man forvente at se "DANAVIK" samt "INGEBORG PILOT" og "ANN ROUSING" anløbe Korsør Havn.

4/1-2016 - M/V "ANNIKA BENITA"

16104 - ANNIKA BENITAKorsør Havn siger velkommen til år 2016 og starter hermed året sammen med M/V "ANNIKA BENITA" med let overisning.

Flot ser det ud, men for søfolk betyder det for det meste surt ekstra arbejde i form af isbankning, men osgå at man skal holde et vågen øje med blandt andet skibets stabilitet. Der er mange skibe der er forliste på grund af overisning, så helt ufarligt er det ikke.

Besætningen om bord har arbejdet hårdt hele dagen med at få lugerne banket fri for is, så de igen kan køre problemfrit.

1/1-2016 Priser og forretningsbetingelser 2016

Takster 2016 333x480Priser og forretningsbetingelser er nu tilgængelige på Korsør Havns hjemmeside.


Klik her for Takstregulativ 2016

23/12-2015 - Glædelig Jul & Godt Nytår

God jul 2015


Korsør Havn ønsker alle en glædelig jul samt et lykkebringende nytår.


Vi vender stærkt tilbage i 2016 til nye spændende udfordringer.

21/12-2015 - M/V "ARKONIA"

152112 - ARKONIA

M/V "ARKONIA" anløber Korsør havn efter en sørejse på omkring de 900sm fra Glomfjord i Norge.


Måske ender hun med at blive det sidste gøgninskib inden Jul.

Efter Korsør skal hun videre til Odense på nye "Eventyr"

15/12-2015 - Korsør Havn

151215 - Korsør Havn

Grundet opdatering og flytning af hjemmeside til en anden server, har der i den seneste tid ikke været foretaget nogen opdateringer med nyhedder og andet.

Vi er nu kommet godt på plads på den nye server og er nu igen klar til at fortælle og dagligdagen i Korsør Havn.

 

 

(Carl Erling Pedersen en lokal korsoraner, er manden bag billedet af vores skønne havn. Tak for at vi må få lov til at benytte det)

15/12-2015 - M/V FRI LAKE

151215 - FRI LAKE - GØDNING
M/V "FRI LAKE" ligger langs Amerikakajen og losser gødning (ca.3300t).

Hun ankom i går aftes omkring kl 21 efter en sørejse på godt 741sm fra Vyborg i Rusland.

 

Vi forventer at hun er færdiglosset i morgen. Næste havn for hende er stadig ukendt. 

19/10-2015 - Morgenmotion i Korsør Havn

151020 - Morning exersice

Træn om morgenen og hold dig frisk, sådan lyder et velkendt råd, når man snakker med eksperterne.

 

Korsør Roklub er ofte på vandet, og vi nyder alle de flotte både, når de for hvert åretag glider gennem vandet.

Der er plads til alle i Korsør Havn, store som små.

12/10-2015 - Losning af gødning i Korsør havn

151012 - Losning af Gødning - LISA D
M/V "LISA D" langs kaj i Korsør Havn for at losse gødning.

 

Losningen sker direkte fra skib til lastbil, en hurtig og effektiv løsning.

Længere nede ad Amerikakajen ligger M/V "DELFIN" klar til at forhale ned til den grønne kran (Kermit) når M/V
"LISA D" er færdiglosset


Klik her for at se en video af losningen af M/V "LISA D".

30/9-2015 - Korsør Havn Administrationsbygning

150930 - Korsør Havn - AdministrationDen verdensberømte digter H.C. Andersen besøgte mange gange Korsør, hvilket fremgår af hans dagbogsnotater og breve. Og det var netop her – på Gl. Hotel Storebælt – at han, på det bedste værelse ud mod vandet, boede, når han var på besøg i byen. 

Fra et af H. C. Andersens mange besøg på hotellet eksisterer der stadig en regning, som er fra den 30.-31. august 1868. På regningen har H. C. Andersen skrevet et lille digt på bagsiden. Regningen fortæller også, at, han under dette besøg har spist en kotelet og pandekager og hertil nydt en porter. I forbindelse med H. C. Andersens 200 års dag den 2. april 2005 blev der opsat en mindeplade på bygningen.

28/9-2015 - En Mandag morgen

IMG 1738 470x353

Morgenstund har guld i mund. En stille og rolig mandag morgen inden Korsør for alvor vågner op til en ny uge

CEMLUNA ligger langs Kaj 303 og losser cement. - Livet som sømand er til tider hårdt og brutalt

15/9-2015 - Snart ruller de tons tunge broelementer igen, for sidste gang.

150915 - Klargøring af de sidste broelementer 2


Installeringen af ventilationen i broelementerne er i fuld gang, og når montørerne er færdig, kan transporten begynde.


Som det ser ud nu, bliver elementerne kørt væk, Mandag d.21/9 - Tirsdag d. 22/9 - Onsdag d.23/9. Alle 3 dage starter de kørslen kl 23.00

14/9 - 2015 - M/V "Gotland"

150914 - Gotland langs kaj 303


M/V "Gotland" ankom i går omkring kl. 21.00 og gik langs ved kaj 303 hvor hun skal losse cement.Efter endt losning fortsætter hun rejsen mod Odense.

11/9-2015 Uddybning hos flådestationen

150911 - Uddybning i Flådestationen 1150911 - Uddybning i Flådestationen 2

Området hvori flådestationen befinder sig, er også en del af Korsør Havn.

Korsør Havn er derfor også forpligtede til, at opretholde passende vanddybder i bassinet til flåden skibe, så "SUSANNE SEJ", fra Svendborg Uddybning er booket ind til at foretage uddybningen. Uddybningen er planlagt til at slutte senere på måneden. 

4/9-2015 M/V "KATRE"

150904 - Katre Losser gødning


M/V "KATRE" ankom i dag fra Vyborg (Rusland) med en ladning gødning.

 

Liebherr kranen har været igang siden i morges og vi regner med at være færdig med den godt 2000tons tunge last omkring kl. 16.30.

1/9-2015 M/V "ALVA"

150901 - ALVA losser skærver

M/V "ALVA" langs kaj i Korsør Havn.Lasten indeholder godt 1400 tons granitskærver der er lastet i Hellvik i Norge.

26/8-2015 Kongeskibet DANNEBROG på visit i den travle erhvervshavn

150826 - DANNEBROG på visit

Kongeskibet DANNEBROG anløb her til formiddag Korsør Havn.

 


Ingen af den kongelige familie er desværre ombord, så derfor at dette ikke et officielt besøg.


 

25/8-2015 M/V "HELGA"

150825 - HELGA Losser gødning
M/V "HELGA" vel ankommet fra Klaipeda, og ligger langs Kaj 211, med lasten fuld af ca. 2000 tons gødning.


Vi håber på tørvejr, så losningen kan foregå uden afbrydelser.

17/8-2015 Pladsoversigter til Maritime Kulturdage 2015

150817 - Maritime kulturdage - oversigt


Her er en hurtig oversigt over hvem, hvad og hvor aktiviteterne finder sted, til dette års Maritime Kulturdage.

 

 

Klik HER for at få en printvenlig udgave af aktivitetsområdet.

17/8-2015 Maritime Kulturdage Program for 2015

150817 - Maritime kulturdage - program

Så er programmet for Maritime Kulturdage 2015 endelig færdigt. Korsør havn glæder sig rigtig meget til, at få besøg af en masse glade mennesker der ønsker at oplevet lidt af havnen, helt tæt på.


Lørdag d. 22/8 fra kl. 10-13, byder vi "indenfor" til åben havn, hvor man har mulighed for at kigge nærmere på brotårnet, vores kraner, samt andre maskiner og vores nye pakhus.

Klik HER for at se hele programmet.

14/8-2015 Hjertestarter på Korsør Havn

150814 - Hjertestarter

Korsør havn har for at højne trygheden for dem der færdes på havnen og i områderne omkring, anskaffet sig en hjertestarter.

Den er placeret, let tilgængeligt på det røde pakhus til højre for administrations bygningen.

 

 

Du kan se en oversigt over alle registrede hjertestartere  i Korsør her.


10/8-2015 Sidste etape af broelementer til Vallensbæk

150722-SAMSON2
Flydekranen SAMSON har for sidste gang i dette projekt meldt sin ankomst til d.11/8-2015.

De sidste 7 broelementer vil ankomme med den Hollandske coaster "DEPENDENT" søndag d.16/8 for at blive losset dagen efter.

Losningen vil foregå efter samme "setup" som sidst, med DEPENDENT langs krydstogtkajen og SAMSON ved Amerikakajen.

Du kan følge med i rejsen for broelementerne på DEPENDENT ved at klikke "her"

7/8-2015 - Ankomst M/V "Falkland Cement"

falkland cement 470x272flyveaske 470x314
M/V "Falkland Cement" har sendt ETA til Korsør Havn med ankomst i nat omkring kl. 23.00M/V "Falkland Cement" har før besøgt Korsør Havn, og lagt til i inderhavn nord, men denne gang ligger hun sig i inderhavn syd, da Korsør Havn for første gang skal modtage flyveaske.

Flyveaske består af finkornede partikler, der udskilles af røggasserne fra kulfyrede kraftværker.


Flyveaske anvendes som fyldmateriale i forbindelse med vejbygning, i cement- og betonindustrien og ved produktion af gasbeton.

22/7-2015 En af Europas mastodonter på besøg.

150722-Samson-BroelementerEn af Europas største flydekraner, mastodonten SAMSON, er igen på besøg i Korsør Havn for at losse broelementer ind til motorvejsprojektet i Vallensbæk.

Der losses denne gang i alt 9 broelementer der vejer mellem 120-200 tons.

Elementerne bliver opstillet på speciale blokvogne og bukke på havnen, for senere på måneden, løbende, at blive fragtet videre ind til København.

 

Flydekranen SAMSON er 67m lang, 27m bred og stikker godt 6.0m.

 

Ydermere har den en løfteevne på hele 900ton og en max løftehøjde på hele 67m

 

 

 

21/7-2015 Klargøring til losning.

150721-Marit-paa-214M/V "MARIT" har forhalet over på krydstogtskajen, hvor hun skal ligge under hele losningen.

I dag begynder de at forberede det hele om bord og gøre så meget klar som muligt til losningen i morgen. Dette indebærer blandt mange andre ting, også at fjerne de godt 200 surringer, som broelementerne har fået til sammen, for ikke at forskubbe sig under rejsen fra Gdynia

SAMSON har ETA til Korsør havn i aften omkring kl. 19.00

20/7-2015 Broelementer ankommet til Korsør Havn

150720-MaritM/V "Marit" ankom i nat omkring kl. 01.00 fra Gdynia med 9 broelementer om bord.

Samson har meldt sin ankomst i morgen aften omkring kl. 18.00 og forventer at påbegynde losningen af MARIT, Onsdag d. 22/7 kl. 07.00.

17/7-2015 2. etape af broelementer til Vallensbæk

Samson-i-Korsoer-Havn-470x313Næste sæt broelementer er nu snart ved at være klar til at blive sejlet fra Polen til Korsør Havn. Denne gang ankommer de med coasteren M/V "Marit" og ikke på en pram som de første elementer.

Sværvægteren Samsom vil stadig foretage de tunge løft og det påregnes at begynde losningen onsdag d. 22/7.

Bortkørslen fra broelementerne er sat til at ske i perioeden 25-28 juli.

 Du kan
følge M/V "Marit" her.

17/7-2015 Aflysning af M/S Brahe

test 463x316Korsør Havn kan nu desværre meddele at M/S Brahe på grund af tekniske problemer, ikke kommer til Korsør i 2015.

Rederiet er pt. på udkig efter et erstatningsskib, og såfremt de kan fremskaffe noget tonnage vil rederiet vende tilbage herom.

Rederiet håber, at de til næste år vil kunne starte op med krydstogterne.

13/7-2015 M/V "ANN ROUSING" ankommer til Korsør Havn.

150713-Ann-rousingM/V "Ann Rousing" Ankommer til Korsør Havn for at laste skrot til videreforbejdning i Lindø.

01/7-2015 BROELEMENTER KORSØR HAVN

korsoerhavn-tv2oestKorsør Havn spiller en meget afgørende rolle i forbindelse med jernbanebro over motorring 4 i Vallensbæk.

Korsør Havn har haft utroligt meget aktivitet den senere tid i havnen både med gæster og ikke mindst hårdtarbejdende fagfolk. Det skyldes Korsør Havns store rolle i forbindelse med at opføre en jernbanebro til en højhastighedsbane mellem Ringsted og København. Banen bygges til hastigheder på op til 250 km/t. for persontog.

TP30 er betegnelsen for jernbanebroen, som skal krydse Motorring 4 ved Vallensbæk. Arbejdet er allerede i fuld gang. I weekenden blev der transporteret over 200 tons tunge lastbiler med broelementer fra Korsør Havn til Vallensbæk.

Se TV Øst udsendelse fra Korsør Havn her


22/4-2015 FEED FISKAA

150422 Feed Fiskaa 470x310Skibet FEED FISKAA kommer fra Gøteborg med skærver.

12/3 2015 ANDRINA F

150313 Andrina F 470x336150313 travlhed 470x321Der er travlhed, når Liebherr kranen losser gødning i bigbags fra skibet ANDRINA F. Gødningen bliver effektivt sat på lastbiler og kørt væk med det samme.

19/2-2015 Travlhed på havnen

150219 Triple S 470x298Her langs Amerikakajen ligger skibene TRIPLE S, NORRVIK og THURKUS. TRIPLE S er blevet lastet med korn til Amsterdam, og de 2 andre skibe er blevet losset for gødning. Januar og februar har været meget travle her på havnen.

20/1-2015 Pramme i Korsør Havn

150120 pram Wismar 470x268Korsør Havn får besøg af 3 store pramme ejet af et tysk firma. Prammene har været brugt i forbindelse med Baltic 2 projektet og skal nu demobiliseres, inden de skal retur til Tyskland. Her er det prammen WISMAR, som bliver bugseret på plads af slæbebåden Union Ruby.

5/1-2015 Skibet ved krydstogtskajen

141231 Hull 470x298Det skib, der ankom til Korsør Havn den 31.12.2014, er et ikke færdigbygget tankskib.

Det kommer fra et Russisk værft i Archangelsk, hvor de nye ejere har købt 2 af sådanne skibsskrog. De har desværre valgt at sende det skib der var længst fremme i processen til Kroatien for færdiggørelse.

Skibet indeholder ingenting, der er ikke last ombord, som tidligere nævnt er det ikke færdigbygget, og derfor er der heller ikke motor eller andre ting i skibet, men alene et "skelet", der skal færdiggøres senere.

Grunden til at skibet er kommet til Korsør Havn, er at de nye ejere i samarbejde med Maersk Broker Agency, har ledt efter et sted hvor der var 200 meter ledig kajkapacitet, dette kunne Korsør Havn tilbyde.

Når de nye ejere har fundet et værft, der kan færdiggøre skibet, vil det blive slæbt væk fra Korsør Havn igen.

1/1-2015 Priser og forretningsbetingelser 2015

Forretningsbetingelser 2015 228x327Priser og forretningsbetingelser er nu tilgængelige på Korsør Havns hjemmeside.


Klik her for Takstregulativ 2015

9/12-2014 Skibet ANDRINA F

141209 Andrina F 470x308Liebherr kranen losser gødning fra skibet ANDRINA F, som er ankommet fra Hamburg.

4/12-2014 Skibet SERDOLIK

141204 Serdolik 470x352Fragtskibet SERDOLIK sejler fra Korsør Havn mod Riga efter at have losset ca. 4.400 tons gødning.

13/11-2014 Der er fremdrift i Korsør Havn

141027 Annonce Lager Transport Magasinet 470x359Der er sket meget på Korsør Havn, siden havnen nærmest var identisk med færgedrift for både tog, biler og lastvogne. I dag leverer havnen en lang række ydelser til virksomheder, der har brug for havnenære arealer og adgang til transport af gods ad vandvejen.

Læs mere i artiklen, som er i nyeste udgave af Lager & Transport Magasinet Klik her

31/10-2014 Nye pakhuse på Amerikakajen

Pakhuse 1024x368Det har gennem længere tid været et ønske fra Korsør Havn og vores kunder, at der kom en større kapacitet af kajnært lagerplads.

Vores strategiplan er at få så mange varer på hylderne som muligt, så vi kan efterkomme den efterspørgsel, der er på håndtering af forskellige godstyper, udtaler Henrik Brodersen, formand for Korsør Havns bestyrelse og formand for landdistrikts-, teknik- og ejendomsudvalget i Slagelse Kommune.

Flere af virksomhederne vil have deres varer under tag. Derfor investerer Havnen i to pakhuse, der med en længde på 39 meter og en bredde på 25 meter, bliver på 975 m2. Pakhusene kommer til at ligge i forlængelse af hinanden og parallelt med Tårnborgvej, udtaler Henrik Brodersen.

Pakhusene bygges med fuldt silotryk, således at de 6 meter høje sider kan modstå trykket fra f.eks. bulk varer som gødning, korn, træpiller mv.

Opførelsen af pakhusene, som har været udbudt i licitation, er påbegyndt i oktober måned 2014.

Korsør Havn og Udvalgsformanden ser frem til at de 2 pakhuse på hver 975 m2 står færdige i foråret 2015.

24/10-2014 En bred vifte af opgaver

fornt-billede-korsorhavn

Vidste du at vi her på havnen har omstillet os fra at være en havn med fokus på færgedrift til i dag at være en aktiv erhvervshavn?

 

Vi har i denne måned fået omtale i Nyhedsmagasinet Havn, hvor du kan læse nærmere omkring vores rejse fra færgehavn til aktiv erhvervshavn.

 

Vi har omstillet os fra færgedrift, der stod for to tredjedele af vores omsætning, til en aktiv erhvervshavn med en bred vifte af service.

Du kan læse hele artiklen her

Flere artikler...

 1. 9/10-2014 Skibet MAUREEN S
 2. 29/9-2014 Bygningspris til det nye bådværft
 3. 19/9-2014 VÄRMLAND
 4. 15/9-2014 Skibet BORNHOLM
 5. 12/9 2014 Driftsmedarbejder søges
 6. Maritime kuturdage i Korsør 2014
 7. 29/7-2014 Arbejdsulykke på Korsør Havn
 8. 8/7-2014 Lastning af DC Merwestone
 9. 4/7-2014 Omådet ved broen
 10. 13/6-2014 Ny vægt I Korsør Havn
 11. 06/6-2014 Havnemeden 2014
 12. 23/5-2014 Kranfører søges
 13. 25/4-2014 Portene lukkes
 14. 4/4-2014 Arbejdsplatforme på plads
 15. 28/3-2014 Lastning af korn
 16. 20/3-2014 Kæmpe arbejdsplatforme i Korsør Havn
 17. 14/3-2014 Eleverne rykker ind på værftet
 18. 7/3-2014 Vi gør, hvad vi kan!
 19. 5/3-2014 Lastbiler i venteposition
 20. 28/2-2014 Natlig brand på Korsør Havn
 21. 21/2-2014 Grøn smiley til Korsør Havn
 22. 14/2-2014 Havnesmedien
 23. 10/2-2014 Skibet HANSEATIC SPIRIT
 24. 31/1-2014 Rejsegilde
 25. 31/1-2014 Vinter på Korsør Havn
 26. 29/1-2014 Losning af GOTLAND
 27. 23/1-2014 Losning af Lolland
 28. 1/1-2014 Priser og forretningsbetingelser 2014
 29. 27/11-2013 Skibet KAIE i havn
 30. 13/11-2013 Dong kulpram
 31. 12/11 2013 ErhvervsAvisen
 32. 29/10 2013 Losning af skibet CARINA
 33. 23/9 2013 Skibet MAUREEN S
 34. 10/9 2013 Skibet HEIKE LEHMANN
 35. 27/8 2013 DANNEBROG
 36. 23/8 2013 Flygtningeskib i Korsør Havn
 37. 23/8 2013 Losning af WILSON GRIMSBY
 38. Maritime Kulturdage i Korsør
 39. VikingeTOGTET i Korsør
 40. 18/7-2013 SAN REMO
 41. 17/7-2013 DANAVIK
 42. 12/7-2013 ARKLOW RAVEN
 43. 7/7-2013 MARIA SOLTIN
 44. 19/6-2013 Lastning af ANN ROUSING
 45. 19/6-2013 Losning af LADOGA 8
 46. 13/6-2013 Påsejlingsskade på broen
 47. 11/6-2013 Vedligeholdelse af bolværker
 48. 15/4-2013 OMØSUND afsejlet
 49. 2/4-2013 Losning af GOTLAND
 50. 26/3-2013 Lastning af jernaffald
 51. 21/3-2013 Losning af ADELE
 52. 1/3-2013 Losning af MARTHA og SHALA
 53. 22/2-2013 Losning af REBECCA HAMMANN
 54. 18/2-2013 Travlhed i havnen
 55. 13/2-2013 Losning af EMI LEADER
 56. 6/2-2013 Vinteren er ikke forbi
 57. 1/1-2013 Priser og forretningsbetingelser 2013
 58. 1/1-2013 Ny havnemester
 59. 12/9-2012 Optimale forhold for godshåndtering på kaj 212
 60. 5/9-2012 Ny færge på Agersø